Designers

Blum & Balle A/S

 

Henrik Blum (f 1960, Danmark) og Rune Balle Olesen (f 1957, Danmark)

Blum og Balle er industridesignere som er utdannet ved Danmarks Designskole. Balle Olesen er også utdannet sølvsmed fra Georg Jensen. Siden 1996 har Henrik og Rune drevet designbedriften Blum & Balle. Arbeidsmetodene deres utmerker seg ved at de gjerne jobber i team bestående av flere eksperter, som tekniske spesialister. Samtidig har de mykere verdier, som arbeidsplasspesialister og informasjonspsykologer.

Designteamet har formgitt produkter og designløsninger for selskaper som Delite Aps, Hamlet Danish Design A/S, JM Glass Lda og Belcom Inc.

Blum og Balle har designet Ultima klappbord, kantinestolen Cameo og stolseriene 200, 600 og 1200 for RBM. Alle disse møblene er strålende eksempler på hvordan form og funksjon kan forenes.

www.blum-balle.dk

Harrit & Sørensen A/S

Thomas Harrit (Danmark) og Nicolai Sørensen (Danmark)

Harrit og Sørensen er to fremgangsrike industridesignere som er utdannet ved Danmarks Designskole. Siden 1993 har de drevet designbyrået Harrit & Sørensen A/S. Designteamet har allerede hatt stor suksess. Deres første produksjonssuksess var klesknaggen KNAX. Også den tekniske trafikkløsningen Greenlight var svært vellykket, og ble belønnet med Den Danske Designpris i 2000.

RBM har samarbeidet med Harrit og Sørensen siden 2007. Dette samarbeidet utvider begrepet og rammene for kontormøbler.

Harrit og Sørensen har formgitt den nye produktserien Sweap for RBM. Dette er bord, sofa og lenestoler på en helt ny måte, og som er svært komfortable og anvendelige.

www.harrit-sorensen.dk

Krijn Hamelink

Krijn Hamelink (f 1947, Holland)

Hamelink er en veletablert formgiver som har hatt stor internasjonal suksess. Han ble utdannet ved Gerrit Rietveld Academie i Amsterdam, og har siden det vært ansatt i designbyrået Kho Liang le. I løpet av 30 år har Krijn designet møbler for RBM, blant annet stolen Arena, som ble belønnet med GIO-prisen.

Samarbeidet mellom RBM og Hamelink har ført til både utmerkelser, designpriser og fine salgstall. Det har fremfor alt ført til mange fornøyde kunder.

Krijn Hamelink har også designet Combo X og XS for RBM. Dette er smart design som tar utgangspunkt i brukeren, ikke omvendt.

 

Tias Eckhoff

Thias Eckhoff (f 1926, Norge)

Eckhoff er en allsidig formgiver og opphavsmannen bak flere kjente designklassikere. Han ble utdannet som keramiker ved Statens Håndverks- og Kunstindustriskole. Eckhoff har jobbet med mange materialer gjennom årene og har formgitt alt fra porselen og nøkler til bestikk og møbler. Flere av hans arbeider er prisbelønnet, og han har blant annet mottatt Lunningprisen, Jacobprisen og Klassikerprisen.

Stablestolen Ana, som Eckhoff designet for RBM i 1980, er produsert i flere millioner eksemplarer. Andre vellykkede produkter som er signert Eckhoff, er sølvbestikk for Georg Jensen og  nøkler for TrioVing.

I tillegg til stolen Ana har Thias Eckhoff designet stolen Bella for RBM. Begge stolene er fysiske bevis på at god formgivning er tidløs.