Bedriftsinformasjon

RBM inngår i Scandinavian Business Seating, som er Skandinavias ledende aktør innen utvikling, design og produksjon av kontorstoler og sittegrupper for private og offentlige kontormiljøer. Konsernet eier de skandinaviske merkevarene HÅG, RBM og RH og står sammen om å virkeliggjøre selskapets visjon: "Å gjøre verden til et bedre sted å sitte".

Selskapet har sitt opphav i Norge, Sverige og Danmark. Hovedkontoret ligger i Oslo. Selskapet har over 470 ansatte, hadde en omsetning på ca. 1003 MNOK i 2013.


Historie - RBM med røtter i Danmark

Bedriften Rabami (RBM) ble grunnlagt 1975.

I 1998 kjøpte RBM firmaet Smithco Line, som fremstiller kantine- og konferansemøbler, og bygget en ny fabrikk og showroom i Vissenbjerg på Fyn i Danmark. Her ble sortimentet utvidet, samtidig som man opprettholdt fokus på det enkle. Et år senere fusjonerte firmaene i RBM Group A/S. Selskapet vokste ved oppkjøp av prosjektmøbelfabrikken CAR i Holland i 2002. Samme år ble alle aktiviteter samlet til et selskap – RBM A/S.

I 2004 kjøpte RBM A/S den norske kontorstolprodusenten STÅL OG STIL. I 2006 ble all produksjon flyttet til Fjerritslev i Danmark og det svenske investeringsselskap Ratos kjøper 100 % av aksjene i RBM og det svenske RH Form. I 2007 blir enda en norsk kontorstolsprodusent, HÅG, innlemmet i Ratos konsernet.

Scandinavian Business Seating flyttet produksjonen av RBM’s produkter fra Danmark til Sverige i 2009. Fabrikken ligger nå i Nässjö i Småland, i det svenske møbelriket. Den danske sjelen i varemerket RBM, med en lang historie av møbeldesign, passer som hånd i hanske med den svenske og smålandske tradisjonen for møbelproduksjon. Det blir det beste fra to verdener.
 

Eierskap

Selskapet ble etablert i juni 2007, og skiftet navn til Scandinavian Business Seating høsten 2008 etter en integrasjons- og konsolideringsprosess i 2007, mellom selskapene HÅG, RH Form og RBM. Scandinavian Business Seating har solide eiere i ryggen, private equity investment-selskapet Triton. For ytterligere informasjon: www.triton-partners.com