Spørsmål og svar

Spørsmål: Hvorfor bruker ikke Scandinavian Business Seating det europeiske miljømerket Blomsten?

Svar: Miljømerket Blomsten dekker sertifisering av en bred produktportefølje, men har ingen kategori for kontorstoler. Miljømerket gjelder kun for bruk av treverk og tekstiler i møbler. Sertifiseringen er svært kostbar, og kravene kan oppfylles kun ved å bruke miljøvennlig ark i skriverne. Et selskap som er sertifisert, kan skilte med miljømerket på nettsidene sine, slik at det også ser ut til å gjelde for produktene selskapet produserer. Dette kalles grønnvasking og har til formål å villede kunden. Vi velger å være helt åpne med alle deler av virksomheten vår, ettersom de alle påvirker miljøet.
 

RBM er en del av Scandinavian Business Seating og arbeider kontinuerlig for å bedre miljøprestasjonen. Mange av produktene holder allerede en høyere standard enn de fleste sertifiseringer krever. RBM har sluttet å bruke lim på nesten alle stoler. Aspekter som utskiftbart stoff, utvalgte forhandlere og så videre gjør produktene stadig mer miljøvennlige.
 

Spørsmål: Hvis dere har produkter som overgår nasjonale sertifiseringskriterier, hvorfor har dere ikke alle sertifiseringene?

Svar: (for alle produkter)
Vi mener det er viktig å fokusere på de store internasjonale miljømerkene. Det er en jungel av sertifiseringssystemer i verden, hvorav mange dekker de samme aspektene. Vårt 5/3-prinsipp dekker samtlige områder som brukes internasjonalt, så hvorfor ikke gjøre det enkelt?

Spørsmål: Dere sier at produktene deres overgår Cradle to Cradle-standarden. Hvorfor har dere ikke denne sertifiseringen?

Svar: Dette miljømerket tildeles basert på tre hovedkriterier:

  1. Materialkjemi
    – Hvilke kjemikalier brukes i materialene? Er de spesifisert? Er disse de tryggeste som finnes?
  2. Demontering
    – Kan produktet demonteres på slutten av livssyklusen? Kan det da gjenvinnes?
  3. Gjenvinnbarhet
    – Brukes det gjenvunnet materiale i produktet?

Dette representerer to av våre fem fokusområder for å bidra til et bedre miljø. Det denne sertifiseringen ikke dekker, er imidlertid energiforbruket under transport og produksjon. Ettersom Scandinavian Business Seating også tar hensyn til disse faktorene, sier vi at vi overgår vugge-til-vugge.